Maatschappelijk betrokken

We willen impact maken bij alles wat we doen op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid. Ons motto is niet voor niets ‘Samen Vooruit’.

We versterken hiermee niet alleen de maatschappij, maar ook de zingeving voor onze medewerkers, ons werkgeverschap voor potentiële collega’s en ons merk richting klanten en stakeholders. Dat doen we op verschillende manieren. Zo kiezen we voor duurzame geschenken aan medewerkers en ondersteunen we als organisatie minimaal een keer per jaar een maatschappelijke organisatie financieel. Daarnaast is Bovemij sinds 2022 founding partner van JINC.

JINC

JINC is een landelijke non-profit organisatie die sinds 2003 werkzaam is in inmiddels ruim 20 steden in Nederland. JINC gelooft dat alle kinderen talent hebben, ook als ze opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen en strijdt daarom voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt.

  • Tijdens Bliksemstages ontdekken basisschoolleerlingen en vmbo’ers wat er te koop is op de arbeidsmarkt.
  • Door gesprekken met een Carrière Coach krijgen ze inzicht in hun kwaliteiten.
  • En tijdens sollicitatietrainingen leren ze wat er komt kijken bij een sollicitatiegesprek.


JINC bereikt hiermee ruim 65.000 leerlingen per jaar. De ervaring leert dat de expertise van professionals jongeren inspireert en bij blijft, en dat het contact met de professionals hen zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft.

Samen groeien!

Door de samenwerking met JINC helpen we – met behulp van onze medewerkers – kinderen uit wijken met sociaaleconomische achterstand op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt (misschien wel bij Bovemij). Onze collega’s doen dat als vrijwilliger, in de rol van Bliksemstagebegeleider, coach of trainer. Daarmee krijgen zij de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om in zichzelf te investeren, nieuwe vaardigheden te leren en nieuwe inzichten te krijgen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!